top of page

Size guide

Ringen

Een handige manier om zelf de omtrek van je vinger te berekenen is door gebruik te maken van een touwtje, een schaar en een lat. Draai het touwtje rond je vinger. Zorg ervoor dat je het touwtje niet te strak of te los zit. Je draait het touwtje rond je vinger en knipt het af. Leg het afgemeten stukje naast een meetlat en meet het aantal millimeters op de lat.

Je kan ook een strookje papier gebruiken. Wikkel een strookje papier rond je vinger en zet een streepje waar het papier raakt. Leg het strookje papier naast een meetlat en meet het aantal millimeters op de lat.

50 mm = ringmaat 50

52 mm = ringmaat 52

....

Halskettingen

Als je een beetje speelt met verschillende lengtes, kun je een hele leuke look creëren.

Korte ketting - 40 cm

Korte kettingen zijn perfect om te combineren. Hou je van minimalistisch? Dan zijn deze korte kettinkjes jou op het lijf geschreven. Deze ketting hoort in het kuiltje tussen je sleutelbenen te vallen. Deze ketting is mooi bij de ronde hals of v-hals. Dit is een nauwsluitende ketting.

Middellange ketting - 45 cm

Zoals de naam al zegt heeft deze ketting een gemiddelde lengte. Hierdoor is deze ketting goed te combineren met andere kettingen. Dit is de standaardmaat voor een ketting.

Lange ketting - 50 cm

De lange ketting is leuk te combineren met een kortere ketting (maar ook leuk op zichzelf). Door de lengte is deze ketting geschikt om te dragen over verschillende soorten tops zoals een rolkraag of een ronde hals. Deze ketting valt verder dan je sleutelbeen.

Armbanden

Zoals bij de ringmaat gaat het meten van je armbandmaat het gemakkelijkst met een meetlint of een touwtje. Meet de omtrek van je pols onder het knobbeltje tussen je hand en je pols en tel hierbij 2 cm. Als je polsomtrek bijvoorbeeld 18 cm is, dan is je armbandmaat (18 cm + 2 cm) = 20 cm. Heb je een armband graag wat strakker, tel dan 1 cm of 1.5 cm erbij.

bottom of page