top of page

Een vraag?

Wat is 925 sterling zilver?

Het meest gebruikte gehalte zilver is 925 zilver, ook wel sterling zilver genoemd. Puur zilver is te zacht om juwelen mee te maken. Daarom wordt puur zilver gemengd met kleine hoeveelheden van andere onedele metalen tot een legering. Het bestaat uit ten minste 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper. Samen zijn die veel sterker en minder buigzaam en daardoor uitstekend geschikt voor juwelen.

925 sterling zilver is duurzaam, mooi en betaalbaar. Het is ook zeer waardevast. Betaalbare kwaliteit!

Wat is gold filled?

Gold filled is opgebouwd uit een basismateriaal van koper of juweliersmessing met daar overheen een laag van meestal 12K of 14K goud.

Gold filled is een hoogwaardig product en mag daarom ook niet vergeleken worden gold plated/verguld.

Gold filled juwelen hebben geen dun laagje goud dat er gemakkelijk afslijt. Bij juist gebruik van gold filled juwelen zullen deze net als puur gouden sieraden (een leven) lang meegaan.

Gold filled juwelen blijven mooi van kleur. Het levert een goede en betaalbare kwaliteit op die goed wordt verdragen door mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan goud.

Gold filled is duurzamer dan gold plated/verguld. Gold plated of verguld is het bedekken van een voorwerp of sieraad met een dun laagje goud.

Wat is gold plated/verguld?

Bij het proces van vergulden wordt metaal omhuld met een zeer dun laagje goud. In het Engels noemen we dit gold plated. De buitenzijde is dus echt van goud, de kern is van een ander materiaal.
De vergulde juwelen van Atelier bonheur hebben een basis van 925 sterling zilver.
Gold plated/vergulde ringen zijn het moeilijkst om lang mooi te houden. Dat komt omdat je alles met je handen doet. Ringen komen eerder in aanraking met vocht en vuil dan een ketting of oorbellen. Dit is iets om rekening mee te houden. Het is wel mogelijk om na verloop van tijd een product weer opnieuw te laten vergulden!

Hebben jullie ook cadeaukaarten?

Ja! Voor kadokaarten kan je steeds contact opnemen via het contactformulier of atelierbonheur@outlook.be

bottom of page